Repairing Your Online Reputation

Nažalost mnogi se susretnu s pojmom ORM kada je šteta već učinjena.
Većina tada pomisli da je prekasno za ikakve poteze, ali nije tako. Reputacija se može vratiti, možda neće biti na prijašnjem nivou ali svakako je potrebno imati barem dio kontrole u vlastitim rukama.

Postoji nekoliko mogućih opcija :

Ne reagirati – jer s vremenom opadne zanimanje javnosti za određenom temom. Ovisno o situaciji ovo se može pokazati kao najbolja opcija., npr.  kod komunikacije na forumu koja je prešla u razmjenu uvreda.

Uklanjanje sadržaja – ako je na granici dopuštenog. Pokušati s direktnim kontaktom ili zatražiti pomoć odvjetnika. Ne postoji pravilo jer negdje će administrator određene stranice ukloniti nepovoljan sadržaj ako mu se objasni o čemu se radi, no ako se to i ne dogodi postoje ostale tehnike.

Tražilice – kao npr. Google. Ondje sadržaj neće nestati ako ostanete sa strane i ne reagirate. Pažnju posvetiti SEO i SERM segmentu.

Dvosmjerna komunikacija – na način da se uključite u raspravu na društvenoj mreži , forumu ili blogu. Ovdje je vrlo bitno održati kontrolu i balans jer se oboje lako gubi. Razmjena mišljenja može prerasti u svađu.

PayPerPost – tehnika za pozitivan buzz koju možete iskoristiti sami ili prepustiti stručnoj osobi. Istovremeno se zadovoljava SEO i SERM područje.

Ovisno o potrebama izabirete jednu ili više opcija te radite na njima dok ne budu vidljivi konkretni rezultati koji sigurno neće izostati.

Objavio

Tomislav Stanković

Web Developer - JavaScript, TypeScript, Angular, Ionic Framework, ExpressJS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *