Nekada je bolje ne reagirati

Nekada je bolje ne reagirati

Nekada je bolje ne reagirati

Utipkali ste svoje ime u neku od tražilica i među prvim rezultatima je za vas jedan izrazito negativan, možda se čak radi o nizu negativnih komentara na javnom forumu – kako reagirati?

Vjerojatno ćete se registrirati i početi demantirati negativne navode, ali onda postoji mogućnost da upadnete u vlastitu zamku jer kada jednom krenete u takvu vrstu komunikacije teško ćete postići ono što želite. Ako se broj ljudi koji pišu protiv vas povećava s vašim naporima da stvorite pozitivnu sliku o sebi onda ste tek u problemu i jedino što će vam preostati je da iznenada prestanete biti aktivni u toj raspravi što će opet rezultirati raznim nagađanjima o mogućim razlozima.

Kada se odlučite registrirati na forum gdje ste primijetili negativne komentare o sebi time ga promovirate i govorite tražilicama da je taj forum relevantan što se tiče teme o kojoj se raspravlja, a nije vam u interesu da rezultati nad kojima nemate kontrolu budu u prvom planu kada je riječ o vašoj online reputaciji.

Odgovor na pitanje s početka teksta – ne reagirati! Promatrajte razvoj i razmišljajte o strategiji koju ćete iskoristiti nakon što se rasprava smiri umjesto da gubite i vrijeme i živce na raspravu koja neće imati smisla.

Pravilo – prije nego reagirate zapitajte se što će time dobiti oni, a što ćete time dobiti vi! Ako ne vidite svrhu niti cilj nemojte reagirati uopće.

Postoji još nekoliko mogućih metoda o kojima možete više saznati ovdje -> Repairing Your Online Reputation.

Objavio

Tomislav Stanković

Web Developer - JavaScript, TypeScript, Angular, Ionic Framework, ExpressJS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *