Dohvaćanje podataka s API-ja Sudskog registra data.gov.hr

Prije nekoliko godina objavio sam blog post o prikazu podataka API-ja Sudskog registra – pravosudje.hr. API se tada nalazio na adresi https://sudreg-api.pravosudje.hr, dok će se od 1. travnja nalaziti na adresi https://sudreg-data.gov.hr/. Više o detaljima i razlozima prebacivanja API-ja na novu adresu možete saznati na https://data.gov.hr/ckan/dataset/sudski-registar. Ukratko, to znači da se osim URL-a putem kojega … Nastavi čitati Dohvaćanje podataka s API-ja Sudskog registra data.gov.hr

Advent u Beču 2023.

Kroz ovaj ću blog post opisati iskustvo jednodnevnog izleta, 16.12.2023., na Advent u Beč sa agencijom Brod Tours. Iako su takva putovanja dosta naporna jer se najčešće putuje tijekom noći ipak se sve zaboravi kada se stigne na lokaciju. Želja da se što više toga doživi u dostupnom vremenu nadvlada umor i pospanost. Prijevoznik je … Nastavi čitati Advent u Beču 2023.

Citati iz knjige “The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson”

Oko generalnog stava i teme knjige “Profinjeno umijeće stava j** mi se” se slažem. Prema životu ne treba biti indiferentan i nije cilj biti ravnodušan prema svemu i svakome. Ono što je važno je znati za što se boriti. Ako sami uzimamo vlastiti život u svoje ruke i biramo bitke koje ćemo voditi biti ćemo … Nastavi čitati Citati iz knjige “The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson”

Ljetovanje na Pagu 2023.

Ove smo godine razmišljali o godišnjem odmoru koji bi u svakom smislu riječi bio odmor. Umjesto obilaženja susjednih mjesta, odlazaka na dodatne aktivnosti i sl. ovaj smo put htjeli samo more i kupanje. Na Pagu smo to i dobili. Iako, prije dolaska smo razmišljali o najmu bicikala, ali krajolik i jako sunce nisu nam djelovali … Nastavi čitati Ljetovanje na Pagu 2023.

Prvih 365 dana Buga

Svi mi, čitatelji portala, želimo pri svakoj posjeti vidjeti da ima nešto novo. A netko to sve treba napisati, urediti i objaviti. I koliko god se format vijesti činio jednostavnim ponekada to nije i neopravdano se podcjenjuje. Ovim ću blog postom pokušati obraditi proces nastanka vijesti iz moje perspektive. 23.06.2023. je bilo točno godinu tj. … Nastavi čitati Prvih 365 dana Buga