PM Talks: Kako inovirati u IT-u?

I ovaj sam četvrtak, 23.01.2020., odlučio otići u Osijek na još jedno CodeCAMP predavanje. Tema nije bila strogo developerska, ali mi se učinila dovoljno zanimljivom. Na predavanju se moglo čuti dosta činjenica o inovacijama općenito, a onda i o inovacijama u IT-u. Više o tome moguće je pronaći na blogu predavača Tomislava Buljubašića koji se … Nastavi čitati PM Talks: Kako inovirati u IT-u?

10 godina bloga. Isplati li se sve ovo?

07.06.2019., obilježio sam 10 godina postojanja ovog bloga. Tada nisam niti pomišljao da bi cijela ova priča mogla toliko potrajati. Ipak, drago mi je što je tako jer putem sam dosta toga naučio, kako o temama o kojima pišem tako i o sebi. Hvala svima koji me prate, koji su na bilo koji način sudjelovali, … Nastavi čitati 10 godina bloga. Isplati li se sve ovo?

Dev Talks: Git Happens – Release Management best practices

U četvrtak, 19.12.2019. u 18h u Caffe Bar Pepermint održalo se CodeCAMP predavanje na temu Git Happens – Release Management. Release management je koordinacija svih aktivnosti potrebnih za uspješnu isporuku softvera kupcima/klijentima. Kako bi se čitav proces automatizirao potrebno je koristiti Version Control. Version Control omogućava: – stvaranje/pokretanje/testiranje bilo koje ranije verzije softvera – paralelni … Nastavi čitati Dev Talks: Git Happens – Release Management best practices

PM Talks: Zašto projekti propadaju?

Ovo predavanje bilo je dijelom ovogodišnjih KulenDayza, ali nisam ga posjetio pa je ovo bila idealna prilika da to učinim. Već u 16:30h krenuo sam iz Vinkovaca prema Osijeku. Okupilo se 30ak posjetitelja, iz IT-a i drugih industrija jer svima je zajednička želja za uspješnim projektima, a prvi korak prema uspješnom projektu je znati zašto … Nastavi čitati PM Talks: Zašto projekti propadaju?

Scrum radionica @ CROZ

13. i 14.11.2019. s trojicom kolega iz tvrtke Informatika Fortuno sudjelovao sam na Scrum radionici u organizaciji CROZ-a. Radionicu je činilo devet sudionika podijeljenih u dva tima, a sve je vodio Josip Osrečki. Iako sam početkom godine bio na eventu pod nazivom “Svjetski dan retrospektive i stanje “agilizacije” u regiji“, koji je bio usko vezan … Nastavi čitati Scrum radionica @ CROZ