Kako ukloniti podatke iz Google rezultata pretraživanja?

Kako ukloniti podatke iz Google rezultata pretraživanja?

Od samih početaka pisanja ovog bloga redovito mi na e-mail stižu ista pitanja kao npr. ‘Može li se ona stranica ukloniti iz Google rezultata pretraživanja?’, ‘Kako natjerati Google da obriše te stranice?’ i sl. Najčešće se radi o sadržaju koji je usko vezan uz neku osobu i sadržaju koji toj osobi smeta iz bilo kojeg razloga. U redu, znam da je Google tražilica najzastupljenija, ali pojedinci kao da ne shvaćaju da Google nije jedina tražilica i da uklanjanje sadržaja s nje neće riješiti problem.

Ako želite znati što je moguće, a što nije i kako ostvariti barem dio zacrtanog cilja i kada znati da se dalje jednostavno ne može posjetite sljedeći link -> Što učiniti kada ‘guglate’ svoje ime i prezime i vidite rezultat koji vam se ne sviđa?

Prva stvar koju želim razjasniti je da vi kao pojedinac u takvim situacijama možete malo toga učiniti. Pogotovo u slučaju ako stranica koju želite ukloniti nije očiti SPAM, ne sadrži povjerljive osobne podatke ili nešto treće što je lako dokazivo i podliježe nekom od kaznenih ili prekršajnih zakona. Također još jednom ponavljam da uklanjanje stranice iz Google rezultata pretraživanja neće riješiti problem jer će ta ista stranica biti dostupna diljem Internet-a tj. WWW-a (npr. archive.org). Znači, nije Google taj koji uklanja ili ne uklanja određenu web stranicu nego webmaster dotične web stranice.

Potrebno je ostvariti komunikaciju sa webmasterom. Kada se sadržaj ukloni i alat za indeksiranje Google tražilice ponovo posjeti stranicu, podaci se više neće pojavljivati u Googleovim rezultatima pretraživanja.

Angažiranje odvjetnika ili barem savjetovanje s nekim koji je specijaliziran za pitanja informatičke sigurnosti, zaštite podataka i sl. može vam biti od pomoći ako je nedvosmisleno vidljivo da se radi i povjerljivim podacima koji ne bi smjeli biti objavljeni u obliku u kojem su objavljeni.

Nitko ne voli pročitati nešto negativno o sebi (bilo to istina ili laž), ali kada je riječ konkretno o Google tražilici morate biti svjesni činjenice da ako se neka od stranica ne nalazi u prvih 10-20 rezultata to nije u tolikoj mjeri vrijedno pažnje iako se svakom pojedincu čini kao da je upravo njegov slučaj pitanje života ili smrti.

Umjesto da trošite vrijeme, novac i živce na pokušaje uklanjanja neželjenih stranica iskoristite to vrijeme i energiju za isticanje svega onoga što je pozitivno.

Kada bi Google bez posebne provjere išao uklanjati pojedine web stranice iz rezultata pretraživanja mislim da bi bio zatrpan svakojakim zahtjevima i stvar bi izmakla kontroli i baš zbog toga mislim da je potrebna bolja kontrola indeksiranog sadržaja i povećanje utjecaja Web 2.0 zajednice u smislu društvene odgovornosti i uklanjanja stranica koje služe za prijevaru, SPAM, uznemiravanje i sl. Ne moram posebno naglašavati da bi za Google bilo jako loše da počne glumiti policajca i zato je teško odrediti granicu koja bi zadovoljila dvije suprotne strane tj. dva suprotna zahtjeva. Sav će pritisak ići prema Googleu koji će na kraju zbog zahtjeva korisnika morati nešto promijeniti.

Ovdje se samo od sebe postavlja jedno pitanje – što ako je neprimjeren sadržaj lociran na nekom od Google servisa poput Blogger-a ili YouTube-a? Tko je u tom slučaju zadužen za njegovo uklanjanje i koga kontaktirati– Google ili osobu čiji je račun ondje otvoren?

Na kraju – nije zadaća Googlea da bira strane i provjerava sve izvore kako bi u konačnici znao koju stranicu ukloniti nego je zadaća svakog pojedinog korisnika da obrati pažnju s čije web lokacije preuzima i prihvaća sadržaje u bilo kojem obliku (tekst, slika, video, audio,…).

P.S.

Zamislite da neka TV kuća ili radio postaja objavi informaciju koja nije istinita, a tiče se vas. U tom slučaju koga biste kontaktirali dotičnu TV kuću odnosno radio postaju ili TV vodič?

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

198 misli o “Kako ukloniti podatke iz Google rezultata pretraživanja?”

  1. Želiš obrisati neku web stranicu na kojoj se nalazi sadržaj koji ti smeta!? Ako želiš konkretnu pomoć moraš mi konkretno reći o čemu se radi.

   1. Pozdrav Tomo, želim ukloniti na googl-u sadržaj koji mi se nimalo ne sviđa. Poslat ću Vam kopiju toga.

    Daniela Trbović: “Oliveru ništa ne zamjeram” — Story.hr
    http://www.story.hr/…/daniela-trbovic-oliveru-nista-ne-zamj…Translate this page
    Apr 10, 2013 – UKLONJENO sta se ti javljas koja duda kur.eve po ulazima za pare. Reply · Like. · July 21, 2013 at 5:16pm. Add a Reply.

    Europa – nekad moralno i znanstveno središte svijeta …
    http://www.dnevno.hr/…/83209-europa-nekad-moralno-i-zn…Translate this page
    Apr 3, 2013 – UKLONJENO. Ne pricaj o grijesima kad se zna dadudas kur.eve po ulazima. Reply · Like. · 1 · July 21, 2013 at 5:19pm. Add a Reply.

    Znači kad napišete moje ime na googl (UKLONJENO) story i dnevno hr imaju neprimjern komentar od jednog lika. Kada sam šla u story i dnevno to sam nekako izbrisala i ne pojavljje se više..bar za sada ali se zna desit da lik promjeni nick name pa opet se to pojavi.
    na googlu je to non stop. e to bi htjela izbrisat.
    Molim pomoč.
    Brigitte
    09*1**7**6

    1. Ovakav sadržaj ne biste trebali ostavljati javno, ne u ovakvom kontekstu i pogotovo kada to želite ukloniti sa tražilica. Broj mobitela sam maskirao da se ne vidi.

     Koliko vidim komentari su uklonjeni na tim stranicama. Google ih i dalje vidi i prikazuje. Gore u članku pod naslovom ”Što učiniti kada ‘guglate’ svoje ime i prezime i vidite rezultat koji vam se ne sviđa?” navedene su upute kako Googleu prijaviti da je neki sadržaj uklonjen tako da ga više ne prikazuje u rezultatima pretraživanja.

     1. Hvala vam..dajte onda molim vas i prezime mi zamaskirajte i i linkove. molim Vas.
      Nisam baš vična s komp, pa dali vas smijem zamolit da mi vi to napravite vezano za uklanjanje.
      Bila bih vam zaista zahvalna. Zaista.

      1. Koliko vidim Google više ne povezuje ime i prezime sa tim stranicama. Ako je negdje i ostala privremena kopija Google će i to uskoro maknuti.

   2. obrisala sam moj google ali opet kad ukucam maja memetovic opet izlaze neke slike gde se nalaze i moje sta da radim

    1. 1.) Provjeriti svaku sliku posebno tj. kliknuti na nju da se vidi hoće li se prikazati u punoj veličini ili neće.
     2.) Ako se slika ne prikazuje u punoj veličini znači da je obrisana i moguće ju je prijaviti Googleu za brisanje o čemu sam pisao https://www.tomislavstankovic.com/blog/guglate-svoje-ime-i-prezime-ukloniti-obrisati-rezultat/.
     3.) Ako se slika prikazuje u punoj veličini znači da nije obrisana i prvo ju je potrebno obrisati na mjestu gdje je objavljena i tek onda prijaviti Googleu da ju makne iz rezultata pretraživanja.

 1. bog..zelio bih da mi neko pomogne u brisanju nekih rjeci sto se tice moga druga..ja nisam strucnjak za to..ali covjek je mrtav vec 6 mjeseci..a glupost stoji na netu..naime radi se kako a kezm kao rijec..prevarant na piku pod imenom Saudin Botic..znaci na google ukucas Saudin Botic i tamo stoji kao da jer prevarant i tako neke gluparije..decko je bio borac HVO-a..i jako dobar covjek..neznam kme je trebalo da stavi to na net..molio bih sve deceke koji omogu da pomognu i ako mogu da izbrisu to sa neta..bi bih jako zahvalan..

  http://www.pik.ba/…/pa-nja-saudin-boti-prevarant-na-... – Diese Seite übersetzen
  PAŽNJA!!!SAUDIN BOTIĆ PREVARANT NA PIKU – PAZITE SE OVOGA TIPA TJ.SAUDIN BOTIĆ,VISOKO,JALIJE BB.

  http://www.pik.ba/…/saudin-botic-prevarant-na-piku/ – Diese Seite übersetzen
  SAUDIN BOTIC PREVARANT NA PIKU – UPOZORENJE- PREVARANT NA PIKU.

  bs-ba.facebook.com/…/Saudin-Botic/100002565… – Diese Seite übersetzen
  Saudin Botic je na Facebooku. Pridružite se Facebooku da se povežete sa Saudin Botic i drugima koje poznajete. Facebook daje ljudima moć da razmjenjuju i …

   1. Molim Vas trebam da obrišem sliku koju mogu da pronadjen preko gugla,rečeno mi je da stupim u kontakt sa guglom da bi obrisali.Vi možete da mi pomognete da stupim u kontakt sa guglom,npr. meil?Da li postoji na našem jeziku?

     1. Molim Vas kad se šalje zahtev da li treba da se klikne na sliku gore ili na sredini ako znate na šta mislim?Ako se klikne na sliku gore (koja se vidi i na kompjuteru koji nije naš) a ne na sliku na sredini da li može da se bude siguran da će je obrisati?

      1. Koliko se čeka na to?Ako ne pre možda do mesec dana?

        1. Još uvek je tu a glavni za staranicu mi je rekao da je obrisano.Ne znam šta da radim prikazano mi je gore slika gde se vidi i na sredini nije bilo slike (na tudjom kompjuteru),ja sam klikla gore gde se vidi slika.Isto je stanje.Jel moguće da ne vide odmah i da brišu nakon mesec dana?

         U pitanju je jedan forum.Klikla sam gore gde se vidi slika da li sam na pravo mesto?

         1. Ako je slika obrisana Google će ju s vremenom maknuti iz rezultata pretraživanja.

          Stavio sam u jednom od gornjih komentara poveznicu na članak gdje je navedeno više detalja.

 2. molim Vas da moje osobne podatke izbrišete sa prve stranice googla hvala

  1. To nije moguće. Barem ne na način na koji ste si to zamislili. Postoje i druge metode koje daju sigurne rezultate, ali su dugotrajne.

 3. koliko treba da se odredena slike maknu sa pocetne stranice googlea, nakon sto su maknute sa stranica na kojima su objavljene od strane administratora…?

   1. sa stranica na kojima su bile maknute su prije vise od 48 sati, ali na googlee-u i dalje stoje?

    1. Ako si prijavila link onda se logiraj na Google Content Removal Tool i pogledaj kakav je status (u postupku, odbijeno i s kojim razlogom ili uklonjeno) za tu konkretnu sliku.

     Ako nisi onda ćeš jedino malo duže čekati. Evo što Google kaže o tome -> Removing Content From Google -> Image Search-> My image has already been removed by the webmaster but it still appears among the search results ->

     Please note that our results will be updated the next time the spiders crawl the page in question.

     Google’s spiders regularly crawl the web to rebuild our index. Crawls are based on many factors such as PageRank, links to a page, and crawling constraints such as the number of parameters in a URL. Any number of factors can affect the crawl frequency of individual sites.

     Our crawl process is algorithmic; computer programs determine which sites to crawl, how often, and how many pages to fetch from each site. We appreciate your patience during this process

 4. prijavila sam, status je u postupku i kada sam se vratila pogledat nakon nekog vremena vise nije bilo zahtjeva niti pise da su odbijeni , niti ista, a i dalje stoje slike…. mozete li vi to uciniti umjesto mene, jer izgleda da ja radim nesto krivo?

  1. Vjerojatno je zahtjev obrađen i da bi se njegov status vidio potrebno je kliknuti na ‘Pending’ i odabrati opciju prikaza ‘All’.

   Ako je slika uklonjena s web stranice samo je pitanje vremena kada će biti uklonjena i s tražilica.

 5. Moj problem je sto su se moje slike pojavljaivale na google-u sa stranice My space. Ja sam ugasila svoj profil s te stranice, ali moje su slike jos uvijek medju google-ovim slikama kada pretrazujem svoje ime i prezime. Mozete li mi reci sto tocno trebam napraviti, jer cekam vec nekoliko dana da slike nestanu,ali one su i dalje tu… :/

  1. Spremite si linkove na slike u neki dokument i povremeno provjerite jesu li uklonjene jer dok iste ne budu obrisane Google će ih nastaviti prikazivati u rezultatima pretraživanja.
   Pisao sam o tome u jednom od komentara iznad. Googleu treba neko vrijeme da ponovno indeksira sadržaj i ako su sporne slike uklonjene Google će ih izbaciti iz rezultata pretraživanja.

   1. Da, citala sam ono sto se pisali, ali problem je sto ja ne znam gdje i kako prijaviti link…

 6. Moj problem je kako ukloniti iz googlove tražilice slike koje su se nalazile na blogovima koji su od administratora bloga uklonjeni jer je autor koristio bez dopuštenja moje i ime mojeg maloljetnog sina i na te blogove stavljao pornografske slike koje se sad vuku uz naša imena u tražilici googla.
  Kad kliknem na te slike (Web-lokacija za sliku) one nestaju jer su blogovi gdje su bile stavljene uklonjeni ali kad se klikne na ‘u punoj veličini’ one se zaista tako i pokazuju tj u pravoj veličini.
  Dala sam i zahtjev za uklanjanje (webmasters/tools/removals) al su me odbili jer nisu mogli locirati sliku. No kad ja ukucam naša imena -slike se uvijek pojave u google tražilici.

  napomena: ispod slika piše blog. dnevnik.hr i naziv bloga na kojem se slika nalazila.

  1. Na koji servis je slika postavljena i kada je blog uklonjen?

   Ako je slika postavljena na blog.hr onda za istu sliku postoje dva, ili više, URL-a. Slika u svojoj punoj veličini (npr. pictures/slika-1024-768.jpg), a za potrebe blog posta automatski ili ručno je umanjena (npr. pictures/m/slika-480-320.jpg) i spremljena pod drugi URL.

   Kada dobijete prikaz slike u punoj veličini spremite link i kontaktirajte blog.hr ako slika nije uklonjena. Nakon toga opet prijava Googleu da sliku makne iz rezultata pretraživanja.

 7. Hvala na uputi. Poslala sam administratoru blog.hr zahtjev za brisanjem slika vezanih uz ranije izbrisane blogove. Blogovi su izbrisani prije cca 2mjeseca sa blog.hr (neki postovi i slike još se nalaze u privremenoj memoriji?) te prije cca 1mjesec sa bloger.index.hr.(također neki postovi i slike još se nalaze u privremenoj memoriji?)

  Dala sam ponovo i zahtjev Googleu da slike i postove makne iz rezultata pretraživanja.

 8. Administrator blog.hr mi se ne javlja niti je izbrisao slike koje su povezane ranije izbrisanim blogovima. Google je odbio izbrisati ih sa svoje tražilice jer su povezane sa webom druge osobe. Što još mogu učiniti da se te slike maknu sa googlove tražilice?

  1. Postoji i opcija kontakta putem telefona, osobnog posjeta njihovog ureda, možda uz neku pravnu pomoć i sl.

   Google slike neće ukloniti dok su one postavljene na neki server i ponuđene da se indeksiraju. Uostalom, da ih Google i makne iz rezultata pretraživanja prikazivat će ih Bing, Yahoo i druge tražilice.

   Google za ‘Request removal of an image‘ kaže:
   ”Google doesn’t own the web, and can’t remove content from the web.
   The images in Google’s search results are controlled by the webmasters of the sites that hosts those images.”

 9. poštovani
  koliko dugo treba čekati da googl prestane prikazivati podatke badoo profila koji je izbrisan i da li je moguća neka druga brža opcija uklanjanja istog pošto se radi o neukusnoj šali koja baš i nije dobro prošla,hvala

 10. Koliko vremena je potrebno da sporne fotografije koje se nalaze u privremenoj memoriji budu potpuno izbrisane i da li je to moguce?

  1. Moguće je. Fotografije će biti uklonjene iz privremene memorije tek kada budu uklonjene s web stranice na koju su postavljene. Također treba provjeriti pojavljuju li se fotografije na više web stranica (ovdje ne mislim da su linkane, nego hostane) jer u tom slučaju ih je potrebno ukloniti sa svih kako se kasije opet ne bi negdje pojavile u rezultatima pretraživanja.

   Što se vremena tiče u prosjeku 24-48 sati.

 11. bila sam na nekoj stranici i obrisala sam profil, ali mi se jos uvjek pojavljuje kada guglam. a ja to neznam izbrisati i tamo pise da sam jos uvjek online. molim vas za pomoc sta da napravim???
  koliko je potrebno da se podatci uklonu iz privremene memorije kad guglam?? molim vas za pomoc!!!!
  puno pozdrava

 12. webmastera

  kontaktirala sam stranicu na kojoj sam bila prijavljena, oni su mi potvrdili da je moj profil u potpunosti izbrisan. da to sto se pojavljuje u google trazilici oni nista nemogu uciniti nego da je to do googla. i danas sam poslal zahtjeve webmasteru. koliko treba vremena da se to razmotri i izbrise.
  hvala puno

 13. vec sam vam pisala. sljedila sam vase upute i uspjela pola toga postici.. pisala sam webmasteru sporne web stranice i uklonili su moje slike osim jedne, tvrde da nju nemogu izbrisati. kako mogu provjeriti dali se moje fotografije nalaze na nekoj drugoj web stranici. sta god sam pokusala pise mi da je lokacija slike badoo, sa koje tvrde da je nemogu izbrisati. sta da radim??’

 14. Poštovani,
  moj problem je kako ukloniti iz googleove tražilice blogove sa mojblog.hr koji su napravljeni pod mojim imenom i u kojima me se vrijeđa.Obratila sam se na jedinu dostupnu mail adresu na mojblog.hr i prijavila svoj slučaj no od njih već više od pola godine ne dobivam nikakav odgovor niti se išta događa po pitanju tih blogova. Obraćala sam im se puno puta no nikakav odgovor nisam dobivala. Nigdje na njihovoj stranici ne mogu naći nikakav kontakt broj ili drugu adresu osim ‘abuse@mojblog.hr’ i ‘anja.liker@mojblog.hr’ a sa tih adresa nikad nikakav odgovor nisam dobila.
  Google je odbio izbrisati blogove sa svoje tražilice.
  Imate li kakvu ideju što još mogu učiniti tj kome se obratiti?
  Hvala puno.

  1. Pokušajte s nekim od sljedećih kontakt podataka:

   Podaci o korisniku:
   MOJBLOG GRUPA d.o.o.
   Livanjska 11, 10 000 Zagreb, Hrvatska
   silvijo@posluh.hr

   Podaci o administrativnoj osobi:
   Silvio Dolenac
   POSLuH d.o.o.
   Srednjaci 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
   klub@posluh.hr

   Podaci o tehničkoj osobi:
   Silvio Dolenac
   POSLuH d.o.o.
   Srednjaci 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
   klub@posluh.hr

 15. netko je o mome drugu izbacio sliku na googleu, samo pitam kako bi mogao izbrisati tu sliku..

 16. slika je postavljena u google slike, obratio sam se webmasterima googla ali oni je nisu uklonili shta da radimo!!

  1. Slika ne može biti postavljena na Google Images jer to nije image hosting servis nego tražilica. Također, vjerujem da bi sliku uklonili iz rezultata pretraživanja kada bio ona kršila njihova pravila korištenja. Prema tome, jedina opcija je vidjeti gdje je slika izvorno postavljena te ju ukloniti s te lokacije nakon čega će ju i Google ukloniti iz rezultata pretraživanja.

 17. Bila Je Ulodovana na vk.com.. udjem na sajt slike kaze da je izbriana….
  A Sa Googlea Se Uopshte Ne Mice, Po Pravilu Kada Se Izbrise Slika Sa Sajta Odakle je Dospjela treba I Sa Googlea..
  Dali Treba Da Prodje Neko Vrijeme DaBi Se Obrisala ili Sta!!!

 18. A Za Koliko Vremena Bi Se Trebale Uklonit Slike. Jer Da mu Vide Roditelji Bilo Bi Svega,
  A Njegovi Roditelji Su Poznati U Njihovom Kraju…”!

 19. Kako da sklonim sliku sa twittera iz google results?

   1. Odavno sam je uklonio, ali se ona jos uvek pojavljuje u rezultatima pretrazivanja.

    1. Ako se u rezultatima pretraživanja može kliknuti na sliku i ona se ispravno prikaže znači da nije uklonjena. Možda je obrisan samo tvit koji je sadržavao tu sliku, a ona je ostala na nekom od servisa tipa Twitpic.

     Ovdje su navedene moguće opcije za različite slučajeve.

     1. Izvinite na smetnji , ima jos jedan podatak. Kada kliknem na tu sliku pojavi se twit sa mojom sadasnjom profilnom slikom. Znam da je ta slika bila moja profilna slika kada je taj twit napisan.

      1. Potrebno je poslati Googleu zahtjev za uklanjanje stranice iz privremene memorije. Upute sam linkao u prethodnom komentaru.

       Google će i bez toga spornu sliku ukloniti iz rezultata pretraživanja. To je samo pitanje vremena.

       Također, prilikom promjene profilne slike na Twitteru najbolja je opcija ukloniti prethodnu sliku prije postavljanja nove. Znači, prvo Settings – Change photo -> Remove, a onda Upload photo.

 20. Pozdrav! Kako maknuti ime i prezime s google trazilice? Recimo preko fejsa sam koristila aplikaciju Fashionlista i google mi to izbacuje iako sam tu aplikaciju i korisnicki racun izbrisala? Izbacuje mi i koje sam evente pohađala itd.

  1. To je sve zato što nisu postavljena pravila privatnosti na Facebooku. Nema se tu puno što za učiniti. Ako su aplikacija i korisnički račun uklonjeni Google će nakon nekog vremena prestati prikazivati te rezultate. Gore u tekstu postoji link na kojemu je detaljno objašnjeno kako je to moguće ubrzati.

   1. Hvala na odgovoru.
    Moja privatnost je namještena da mi se ništa ne vidi javno oduvijek ali ako komentiram ili pohađam event koji je namješten na javno onda se i moje ime vidi javno kao i svima ostalima, na zalost ne mogu tu nista, osim ne komentirati takve profile, stranice itd.

 21. Poštovani,
  puno hvala! Vašom pomoći uspjela sam napokon riješiti svoj problem sa mojblog.hr.

 22. Jedno pitanje nevezano za google results. Znam da Srbija nije podrzana na itunes. Izaberem nacin placanja karticom, ukucam broj itd. To je u redu, ali nastaje problem kada treba posle toga ukucati “Billing address”. Ne znam koju adresu da ukucam kad Srbija nije podrzana. Da li moze bilo koja iz ostalih zemalja koji su podrzane, mada ce one biti lazne? Hvala

  1. Na ovom se linku nalaze neke informacije. Ne koristim iTunes pa nisam upoznat s detaljima.

   Inače, za ovakva općenita pitanja koja nisu vezana uz temu bloga najbolje da posjetite neki od foruma.

 23. Ej Cao . Citala sam upustva za odklanjanje neke stranice na Google,ali neuspijesno mi je . Evo vec 2 dana pokusavam ali nikako da mu krene . Moze li pomoc? Hvala u naprijed. kazu da su mi odbili . mozda nesto nisam dobro napravila ,molim vas pomozite mi .

  1. Google će odbiti zahtjev ako sadržaj na originalnoj stranici nije u potpunosti uklonjen ili barem promijenjen. Ako je zahtjev odbijen onda se uz poruku ‘Denied’ nalazi i link ‘Learn more’ na kojemu je moguće saznati detalje.

   1. Ta novinska Agencija kaze da je to uklonila,medjutim jos uvjek je tu,pokusavala sam na sve moguce nacine,ali ne uspijeva mi . 🙁

    1. Ako je sadržaj još uvijek dostupan znači da nije uklonjen i Google će sve daljnje zahtjeve odbiti. Potrebno je čekati da Agencija obavi svoj dio posla, a onda će Google odraditi svoje.

 24. Hvala ti puno . Jos sam nesto htjela da pitam, Na jednom novinskom sadrzaju je Zamjenjen naslov te price,i dio teksta,medjutim Kad se Kuca ime i prezime I dalje stoji prosli naslov,medjutim kada otvorimo sadrzaj pise novi naslov,Ali na Pocetnu stranu Googla i dalje stoji Stari naslov,kako da to zamijenim ako je ikako moguce ?

  1. Samostalno nikako. Ako je administrator u potpunosti maknuo stari naslov onda će to Google prihvatiti kada sljedeći put bude indeksirao taj sadržaj i prikazati novi naslov.

  1. Ne znam gdje je fotografija postavljena, ali gdje god to bilo osoba koja ju je postavila treba ju i obrisati ili to za nju treba učiniti webmaster/administrator/urednik i tek se onda ona više neće prikazivati u rezultatima pretraživanja.

 25. mojot pisan srpski jazik e siromasen zatoa izvinete. moze li da go izbrisete linkot od fotografijata sto vi go pustiv, zosto jas neznam , vi blagodaram

  mozete li, ve molam, ili kazete mi kako jas da go storam toa

  Dear Mr. Tomislav
  I don’t now do you understand macedonian language but please if you want to delete the link that I send you , because someone told me that I should delete all links from the photo that I send , so please if you can help me to delete the URL from the photo that I send you on your blog because I can’t.
  Thank you in advance .

  1. I put all three comments in one. It looks clearer.

   As I wrote in a previous comment, if you can not remove it yourself try to ask the website owner. I have no rights to delete content from other people’s sites.

   1. Poštovani, oni mi se ne javljaju. Da li biste možda Vi ikako mogli obrisati sliku? Hvala!

 26. Stranica napravljena iz zezancije.nije koristena uopce vec pet godina.
  Fakat neznam kako da ju izbrisem .please help. Thx

 27. Bok,imam problem,imala sam ask i postavili su mi pitanje koje mvrijeđa,ja sam deaktivirala ask,ali kad napisem svojr e imr i prezime u trazilicu google,odmah mi se pojavi to pitanje s aska,da lu postoji nacin da se to nekako izbrise i da se moje ime ne povlaci po internetu

   1. Dobar vam dan.ZANIMA ME KAKO IZBRISATI SVE PODATKE VEZANE ZA MOJE IME.FACEBOOK JE KAO UGAŠEN,PAR EMILAOVA,A JEDNA OSOBA SVAKI PUT USPIJE UĆI U MOJE PODATKE I SVE VIDJETI I ČITATI.nažalost,ne mogu ga uhvatiti i jako me to smeta pa vas molim za pomoć.hvala..

    1. Ako još imate pristup tom profilu onda se prijavite još jednom, stavite novu lozinku i ponovo ga obrišite. Tako ga više nitko neće moći aktivirati. Nakon nekog vremena podaci koji se pojavljuju na rezultatima pretraživanja će nestati.

     1. Pozdrav.hvala na odgovoru.nažalost nemam pristup tom profilu,ali me još zanima kako netko može doći do mojih poruka,chatova i ostalog nakon što sam ja sve pogasila.naravno netko tko se razumije u posao,ali da li ja tome mogu ući u trag.puno hvala .

 28. pozdrav, mozete mi molim vas obrisati slike s weba.. imala sam google + ali izbrisala sam sve slike s njega i podatke i izbrisala sam racun i gmail.. ali jos uvijek se vide moje slike kad upisem svoje ime i prezime..

  1. Slike će same nestati nakon nekog vremena. Osim toga, u tekstu iznad komentara pod poveznicom ”Što učiniti kada ‘guglate’ svoje ime i prezime i vidite rezultat koji vam se ne sviđa?” sam naveo upute kako ubrzati postupak.

 29. Pozdrav!
  Imam jedno pitanje vezano za google tražiliu. Dakle google ima onu opciju da kada upišete pola nečijeg imena i prezimena on ponudi cijelo ime i prezime, ali za neke osobe ne. Ovisi li to o broju pretraživanja (dakle koliko je to ime i prezime traženo na google-u) ili o tome na koliko se web stranica spominje to ime?
  Hvala na odgovoru!

 30. Zdravo.
  Pokusavajuci naci rijesenje svoga problema, naisao sam na Vasu internet stranicu, te Vam se obracam sa nadom da mi mozete pomoci. Na slijedecim blogovima je objavljen clanak o mom ocu koje bi ja zelio izbrisati. Da li mi mozete pomoci? Naime, strasno mi smeta kad neko ukuca ime moga oca na google i izbaci mu te clanke. Saljem Vam linkove blogova, zamolio bi Vas da pogledate i da vidite je li se mogu izbrisati. Radi se o http://www.blogger.ba. a blogger koji je ovo postavio (koristi ime gradonacelnik) nije onnline vec dvije godine, te me zanima kako mogu stupiti u kontakt s njima ili eventualno da izbrisu ovaj blogg. Hvala Vam unaprijed.
  http://gradonacelnik.blogger.ba/arhiva/2008/08/06/1716620

 31. Kako ukloniti (promeniti ) ime koje koristi Google + i njegovi dodatci?
  Nisam siguran kako je moje ime u opste zavrsilo u Google+
  Na mailu preko kojeg se registrujem (@hotmail) je podeseno ime drugacije,ali google+ i dalje koristi moje pravo ime.

 32. Pozdrav Tomislave, webmasteri su uklonili sadržaj iz rezultata pretraživanja koji sam prethodno tražila da uklone. Na Google stranici za uklanjanje sadržaja je podnijet zahtjev za uklanjanje privremene kopije, ali uporno odbija a za razlog kaže da se pojavljuje na tuđim postojećim web stranicama (iako je taj sadržaj provjereno uklonjen sa dotične web stranice i više ne postoji). U čemu je problem?

 33. hvala
  samo sto ne kontam ovde je nestala a negde je ostala

 34. imam problem kod svog bloga. ukljucila sam google + komenatre i sad mi vise niko ne moze komentirati od blogera koji nisu na google +. zelim vratiti na staro i uopce mi ne treba taj google + profil koji zelim izbristi. očito sam zeznula nešto u psotavkama što ne znam namijestiti. molim POMOĆ! sve sam isklikala ali se uopće ne prikazuju, niti su vidljivi komentari, pretužna sam. plavuša…

  1. Ne može se ukloniti iz tražilice dok fizički postoji. Potrebno je kontaktirati korisničku podršku/administratora/odgovornu osobu Blog.Hr-a i provjeriti koje su mogućnosti da se blog obriše.

 35. Poštovani,
  Molim pomoć, na piccasi sm imala objavljen album koji sam izbrisala ali na trazilici googla se i dalje prikazuju te fotografije. Ne znam što da učinim da ih maknem. Hvala na pomoći.

   1. Hvala…ali ne prima mi URL- ili ga ja zaista ne znam naći. Ono što mi nudi kao URL kad kliknem je ogroman niz znakova 🙁
    Hm, što učiniti?
    Hvala još jednom.

    Sad mi je primilo request pa se nadam da će biti riješeno. 🙂
    Javim se.
    Hvala.

     1. Pozdrav,
      Evo ovako, piše da je prihvaceno no slike i dalje vidim samo sto je sad u sredini nešto tipa krug a u sredini vodoravna crta,bijele je boje.
      Jedan zahtjev je odbijen,mozda sam duplirala URL.
      Kako to da slike nisu uklonjene,znate li?
      Hvala 🙂

      1. Može biti više razloga.
       1.) Slike su uklonjene,ali treba više vremena da nestanu iz rezultata pretraživanja.
       2.) U formu za prijavu sadržaja nisu postavljeni svi linkovi na sve slike pa se zato neke slike još uvijek pojavljuju u rezultatima pretraživanja.
       3.) Link ili linkovi su postavljeni u krivu formu za prijavu sadržaja. Međutim u tom slučaju, kao i u svakom drugom,Google će dati objašnjenje za prihvaćanje ili odbijanje zahtjeva.

       1. Dobra večer.
        Upravo sam po ne znam koji puta otišla na trazilicu u nadi da ću vidjeti ponovno koju sliku manje no na moje razočaranje vidjela sam sliku više za razliku prethodnog pretraživanja.
        Hm..
        Na stranici gdje putem androida kopiram URL-e, uvijek isto piše za svaki i nanovo unesen URL da je maknut,no…
        Samo jedan URL je odbijen bez objašnjenja.
        Eto,tako trenutno stoje stvari.
        Ne znam što mi je dalje činiti.
        Hvala 🙂

        1. Nemoguće je ovako reći jer se vrtimo u krug.

         Uglavnom ako su slike uklonjene s izvorne lokacije one će nestati i iz rezultata pretraživanja s tom razlikom da ako se linkovi prijave Googleu to ide brže i naravno ako se sve ostavi da ide nekim svojim tokom to onda ide malo sporije dok Google skuži da je nešto uklonjeno i da nema smisla prikazivati u rezultatima pretraživanja nepotpune ili krive informacije.

  1. Potrebno je kontaktirati administratora web stranice da ukloni profil i tek kada on bude uklonjen neće se više prikazivati u rezultatima pretraživanja.

 36. Poštovani, zanima me da li postoji mogućnost uklanjanja slika postavljenih preko imageshack.us ali ne s registriranog računa nego bez registracije. Puno hvala

   1. Hvala puno, našla sam taj mail na njihovim stranicama, te poslala linkove no kako se ništa nije dešavalo, posumnjala sam da sam dobro postupila. Sad sam sve opet poslala ali evo i nakon 4 dana, ništa. Postoji li određeno vrijeme u kojem se procesuiraju zamolbe, da li postoji mogućnost da odbiju obrisati, a da niste informirani o tome ili jednostavno treba vremena. Hvala puno!

    1. Nadam se da ste im napisali da trebaju ukloniti te slike jer inače ne mogu znati zašto ste im poslali linkove. Meni su do sada 100% zahtjeva odobrili u roku 24 sata. Ovdje se nalazi popis djelatnika i mail možete uputiti na Peter Jacobs.

 37. Cao, interesuje me kako da moje slike s Google pretrazivaca se obrisu?? Unaprijed hvala

 38. Kako usloniti svoje slike sa googla, molim vas pomozite?

 39. Molim za pomoc! Registrovan sam na stranici za trazenje posla posaonamoru.com sad bi zelio da izbrisem svoj profil na toj stranici medjutim na stranici ta opcija ne postoji kao ni opcija da se izmjene podaci. 

  Molim vas ako postoji mogucnost da se izbrise moj profil na toj stranici da mi se javite. 

  Pokusao sam dobiti bilo kakve podatke o vlasniku stranice ali nisam pronasao nista. Hvala vam unaprijed!

  1. Pokušajte se javiti na:

   Registrant Name: HRVOJE CAR
   Registrant Organization: ORBITUM – INTERNET KOMUNIKACIJE D.O.O.
   Registrant Street: LANISTE 9
   Registrant City: ZAGREB
   Registrant Postal Code: 10000
   Registrant Country: HR
   Registrant Phone: +385.0981330231

   1. Hvala na brzom odgovoru!
    I ja sam kasnije nasao stranicu sa ovim informacijama i slao sam mail na ove adrese ali kad posaljem mail stigne mi automatski odgovor ” neuspjeh”.
    Nesto kao da ta adresa nije u upotrebi. Tako nešto. Nisam siguran

    1. Koliko vidim Facebook fan stranica im je aktivna i ondje su navedeni kontakt podaci koje navodim u nastavku pa pretpostavljam da bi trebali biti točni. Pokušajte ih tim putem kontaktirati.

     ”Predajte oglas putem tel: +385 01 7898 511
     ili E-maila: info@posaonamoru.hr

 40. stupio sam u kontakt sa njima putem fejsa i odgovorili su mi da kad se logujem ima opcija moj profil a zaista je nema na toj stranici sve sam pretrazio

  ako vam nije problem posaljite mi svoju adresu i poslacu vam podatke i vi se logujte na tu stranicu i izbrisite moj profil jer ja vec dva sata gledam i trazim po toj stranici bilo sta sto ima veze sa profilom

  1. Možete im se opet javiti i tražiti dodatne upute kako pronaći opciju za brisanje. Također, možete napraviti screen capture te im poslati slike u inbox kako bi se i oni uvjerili da opcija za brisanje nije vidljiva.

 41. Slike su uklonjene sa web stranice na kojoj su bile ali se i dalje pojavljuju u Googlu na pretrazi kako moze to da se resi da se one vise nepojavljuju na Googlu?

 42. Pozdrav Tomislav,

  Lijepo molim odgovor na slijedeće – konkretno zanima me rok kada će fotografije koje su bile objavljene na jednoj web stranici (a koja ih je na moj zahtjev uklonila) biti uklonjene sa Googlove tražilice. Nije se desilo u roku 24-48h. Naime, Googl-u sam poslala zahtjev za uklanjanje zastarjelog web sadržaja, te sam uz Odbijanje zahtjeva dobila sljedeći auto odgovor:
  “Sadržaj koji ste prijavili za uklanjanje iz privremene memorije pojavljuje se na tuđim postojećim web stranicama. Kao što možda znate, informacije u našim rezultatima pretraživanja u stvari se nalaze na javno dostupnim web stranicama trećih strana. Čak i ako bismo uklonili tu stranicu iz našeg indeksa, sadržaj bi i dalje bio dostupan na webu. Za uklanjanje sadržaja iz rezultata pretraživanja i s weba trebate kontaktirati webmastera te web lokacije treće strane. Nakon što webmaster izvrši promjene, možete poslati zahtjev za uklanjanjem privremene kopije ili jednostavno pričekajte kako bi naši rezultati pretraživanja pokazali promjene nastale pri idućem indeksiranju te web stranice”.
  Konkretno pitanje je koliko često se indeksiranje odvija, s obzirom da je od uklanjanja fotografija i mog zahtjeva prošlo više od 7 dana, a Webmaster je ukonio fotografije, te one nisu objavljene na niti jednoj drugoj stranici. Što mogu učiniti da one budu odmah uklonjene sa Googl tražilice i ostalih tražilica koje se linkaju na nju?

  Puno hvala na odgovoru!
  Nina

  1. Više o indeksiranju moguće je saznati na stranici Pretraživanje i indeksiranje

   Ako Google odbija zahtjeve onda očito postoji neki problem koji nije moguće riješiti bez administratora web stranice na kojoj se sadržaj nalazi.

   Najbolje bi bilo da administrator u robots.txt ubaci linkove na te slike kao npr.

   User-agent: Googlebot-Image
   Disallow: /images/dogs.jpg

 43. Pozdrav Tomislav,
  Kada ukucam svoje ime na google pretrazivac pojavi mi se slika sa mog facebook profila,znam da se ona ionako moze vidjeti na mom profilu ali to me je malo iznerviralo pa me zanima kako moze to da se obrise.

 44. Poštovani,
  kako izbrisati obrisanu temu sa foruma, koju gugl još uvijek prikazuje?
  Dali poslati adminima poruku? Mogu li oni to?

  1. Ako je tema obrisana ne može ju se obrisati još jednom. Kada netko od moderatora/administratora obriše temu to je sve što oni trebaju i mogu učiniti. Oni ne mogu utjecati na Google. Gore u članku postoje poveznice (linkovi) i upute kako Googleu prijaviti obrisani sadržaj koji će onda on prestati prikazivati u rezultatima pretraživanja.

 45. Ako se na google tražilici pojavi podatak s facebook profilom sa adresom koja pripada drugoj državi da li to znači da je taj profil otvaran u drugoj zemlji?
  Hvala

 46. Znači temu sam ja već obrisala, ali je googlova tražilica još uvijek prikazuje ( gore ste naveli kako treba kontaktirat webmastera čija je stranica )
  Može googlov link jer ne znam što je od navedenih linkova pravo

  Ne kužim onda ovo :
  znači da kontaktirate webmastera i zamolite ga da ukloni određenu stranicu ili ju barem prilagodi onome što bi vama odgovaralo. Kada se sadržaj ukloni i alat za indeksiranje Google tražilice ponovo posjeti stranicu, podaci se više neće pojavljivati u Googleovim rezultatima pretraživanja.

  i kako da stavim link stranice kad je ona obrisana, samo je prva na tražilici, a želim da je obrišu…
  Odgovarate dosta nepotpuno nama tudumima za računala

   1. a kako da stavim URL da ga maknu sa tražilice kad ne postoji 🙁 to za google mogu proći godine da maknu

 47. kako izbrisati blog koji se ne koristi, pod mojim je imenom i vrijedja me se u komentarima, a i tad sam imala 13 godina, pa sam svašta pisala, kome da se obratim?

  blog je na stranici blog.hr

  i kome se točno moram obratiti? okej vidla sam administratoru ili odgovornom za taj blog, ali dal bi mi mogli reci kome tocno…

  pozdraavvv

 48. Mene zanima kako maknuti sadržaj sa tražilice koji link se ne može otvorit. Dakle kako da stavim url link na ono za prijavu kad link ne postoji, samo se izlista u tražilici.

 49. Postovani gospodine Tomislav,
  nakon sta je jedan portal izbrisao sporni clanak o meni on se i dalje pojavljuje u google trazilici,rekli su da oni ne mogu tu nista..
  znam da ste o tome vec pisali,pokusala sam im slati zahtjeve ali nikako da mi podje za rukom.
  molim vas za vasu pomoc,kako da obrisem rezultate u trazilici..

 50. The content you submitted for cache removal appears on a live page.

  As you may know, information in our search results is actually located on publicly available webpages. Even if we removed this page from our index, the content in question would still be available on the web.

  To remove this information from our search results and from the web, you’ll need to contact the webmaster of the site in question. Once the webmaster makes the change, you can submit a request to remove the cached copy or simply wait for our search results to reflect this change the next time we crawl the page. Important! The site owner will need to demonstrate that the page has been changed since Google last crawled it.
  Uz ovo objasnjenje google me odbio..
  Ne kuzim zasto,a sporni clanak je maknut sa stranice..
  Molim Vas za pomoc,hitno je.

  1. Moguće da nije upisana prava ključna riječ prilikom postavljanja zahtjeva. Google će tražiti da se u formi za prijavu navede riječ koja se prije prikazivala na stranici, a više je nema jer je uklonjena. Kada Google usporedi tu riječ sa trenutnim stanjem na stranici i ako ‘vidi’ da se ta riječ više ne pojavljuje zahtjev će biti prihvaćen.

 51. Pozdrav
  gde da najdjem e-adresu, da napišem mail, da uklone moje podace na google.com i na yahoo.com

  hvala

 52. Poštovani,
  nekoliko mjeseci pokušavam obrisati blog, korisnički račun na google već je obrisan, onaj koji je vezan za ovaj blog. Molim da mi pomognete.
  Puno hvala!

   1. Korisnički račun je izbrisan i ne znam kako doći do settings?

 53. Poštovani, molim vas da see izbrise blog koji je vezan za korisnički račun. Korisnički račun je izbrisan, a ja ne znam kako doći do settings. Ovu svoju stranicu pokušavam obrisat mjesecima https://andaarambasic.blogspot.com/
  Lp, Anđa

 54. Poštovani gospodine Tomislav,

  molila bih Vas ako mi možete pomoći savjetom kako se može iz Google tražilice ukloniti naslov teme sa jednog foruma ako je tema obrisana (postoji mogućnost da pokretač teme (ja) obriše temu). Tema više na forumu ne postoji, ali njen naslov se u Google tražilici još pojavljuje. Je li dovoljno što sam sama obrisala temu ili to mora učiniti i webmaster te stranice? (ispričavam se na neznanju). Slijedila sam vaše gornje upute i kada sam kopirala URL, nakon analiziranja, pisalo mi je da je sadržaj još uvijek dostupan na stranici (a nije). Nakon toga sam kliknula na zahtjev za uklanjanjem linka iz tražilice? Je li to dovoljno ili se moram obratiti webmasteru tog foruma da i on obriše temu odnosno link?

  Hvala

  1. Dovoljno je samostalno obrisati temu, ako i kada je to moguće, i nije potrebno tražiti od moderatora/administratora da ponovi brisanje.

   Rezultat na tu temu ne može odmah nestati iz rezultata pretraživanja jer Googleu treba vremena da skuži da sporna tema više ne postoji.

   Removed znači da je sporni sadržaj uklonjen iz rezultata pretraživanja, a reinclude da ga možete vratiti da se opet prikazuje u rezultatima pretraživanja.

   1. Hvala na odgovoru.

    Pošto se na više stranica pojavljivao neželjeni pojam, načinila sam više zahtjeva za brisanjem linka. Sada su pobrisani svi osim jednoga (sa naslovom teme), a u statusu piše Denied. u pbrzloženju piše ovo:

    As you may know, information in our search results is actually located on publicly available webpages. Even if we removed this page from our index, the content in question would still be available on the web.

    To remove this information from our search results and from the web, you’ll need to contact the webmaster of the site in question. Once the webmaster makes the change, you can submit a request to remove the cached copy or simply wait for our search results to reflect this change the next time we crawl the page. Important! The site owner will need to demonstrate that the page has been changed since Google last crawled it.

    Tema je obrisana, ne postoji više, link koji želim ukloniti vodi na naslovnu stranu foruma, ali ne i na temu (jer je obrisana). Što mogu učiniti da i taj posljednji link bude uklonjen?

    1. Postoji mogućnost da više različitih URL-ova vodi na isti sadržaj i zato Google kaže da se taj sadržaj i dalje nalazi u rezultatima iako je jedan o URL-ova koji na njega vodi obrisan.

 55. Da li mozete izbrisati clanke i objave na internetu vezane uz moje ime sto su neke novine objavljivale buduci se prije vise godina vodio kazneni postupak, pozdravvvv i hvala

 56. Molim Vas da mi pomognete da obrisem neke slike sa google-a. Radi se o sledecem: Napravila sam svoj profil na sajtu http://www.modelemanagement.com. i email koji mi je bio povezan sa tim sajtom sam obrisala i sada uopste ne mogu da udjem na svoj profil na tom sajtu, jer taj moj email vise ne postoji, a slike sa tog sajta koje sam postavljala i dalje stoje na sajtu. I sada kada neko udje na google i ukuca moje ime i prezime pojavljuju i na google-u moje slike sa tog sajta koje sam stavljala. Probala sam da kontaktiram ljude sa tog sajta i rekla im da sam zaboravila email i da ne mogu da udjem u svoj profil da obrisem te slike,ali ne vredi. Moje slike i dalje tamo stoje.Sta da radim? Molim Vas pomozite

  1. Treba i dalje nastaviti pokušavati ostvariti kontakt s odgovornom osobnom koja vodi tu stranicu. Također treba proučiti njihove uvjete korištenja na koje se pristalo prilikom registracije i policu o privatnosti podataka te vidjeti spominju li nešto vezano uz uklanjanje korisničkih podataka na vlastiti zahtjev.

 57. Hvala na brzom odgovoru.Kontaktirali su me i obrisali su moj profil na sajtu, ali je sad problem sto su slike i dalje ostale na google-u. Sta sada raditi?

 58. ZAMOLIO BI DA SE MAKNE SA GOOGLE NEŠTO ŠTO JE NETKO POD MOJIM IMENOM OBJAVIO,,KAD SE UKUCA MOJE IME DAVID BULUM,,GOOGLE IZBACI STRANICE KOJE JE NETKO LAŽIRAJUĆI I ZLORABEĆI MOJE IME I PREZIME,,NAPRAVIO PROFIL I NA YOUTUBE SE SVAĐAO I PREPIRAO SA NEKIM LJUDIMA I PISAO GAAADOSTI I GADARIJE I GADNE STVARI,,NE ZNAM TKO JE TO BIO I ŠTO JE IMAO U PLANU DA JE TAKVO ŠTO URADIO,,ALI NEBI ŽELIO DA SE MISLI DA SAM TO JA RADIO,,JER JA ONAKVO ŠTO NIIIKAD NEBI PISAO,,PA ZAMOLIO BI VAS DA AKO MOŽETE DA TO UKLONITE SA GOOGLE,,UNAPRIJED HVALA

  NE ZNAM KAKVE JE NAMJERE TKO IMAO DA JE TAKVO ŠTO OBJAVIO,,I TU SE RADI O KRAĐI IDENTITETA I LAŽIRANJU PODATAKA,,ALI PONAVLJAM NEBI ŽELIO DA ISPADNE DA SAM JA TO PISAO JER ONAKVO ŠTO JA NIIIKAD NEBI PISAO,,PA ZAMOLIO BI NEKE LJUDE AKO MOGU I ZNAJU DA IZBRIŠU TO SA GOOGLE,,SVE ŠTO STOJI POD MOJIM IMENOM TJ.DAVID BULUM,,BIO BI JAKO ZAHVALAN

  1. Nemoguće je to riješiti ovako putem komentara. Puno toga ovisi koje su sve osobne informacije objavljene, ima li na profilu i kakvih video zapisa, kakvi su komentari i sl. Kada otvorite taj profil možete ga prijaviti Googleu zbog lažnog predstavljanja.

   Tek nakon što se YouTube račun obriše biti će moguće ići s uklanjanjem istog iz rezultata pretraživanja.

   Spriječite krađu identiteta https://www.google.com/intl/hr/goodtoknow/online-safety/identity-theft/

 59. ok a kako ću prijavit to zbog lažnog predstavljanja,,ako biste mi mogli reći gdje se treba kliknut i ostalo,, i da li će onda to biti obrisano

  1. Kada otvorite profil pod linkom About nalazi se ikona zastavice na koju je potrebno kliknuti i dalje pratiti upute na Report user. Dalje sve ovisi o Googleu što će sve tražiti kao dokaz. Obična prijava, osim ako sadržaj nedvosmisleno ne krši njihova pravila korištenja, najčešće nije dovoljna.

 60. JA TO KLIKNEM I IZBACI MI OVO
  Harassment and Cyberbullying
  Impersonation
  Violent Threats
  Child Endangerment
  Hate Speech Against a Protected Group
  None of these are my issue
  Hate Speech

  We encourage free speech and defend everyone’s right to express unpopular points of view. But we don’t permit hate speech (speech which attacks or demeans a group based on race or ethnic origin, religion, disability, gender, age, veteran status, and sexual orientation/gender identity).
  Please select the protected group:
  Race or ethnic origin (examples: African American, Pacific Islander)
  Nationality
  Religious affiliation (examples: Muslims, Christians)
  Sexual orientation/gender identity (examples: straight, gay, bisexual, transgender)
  Veteran status
  Disability
  Gender
  Age

  ——–

  I SAD TU KAO TREBA KLIKNUT NA NEŠTO I TAK DALJE,,I ŠTA ONDA TREBA RADITI

  ——–

  EVO POŠALJEM VAM KOPIJU PA VI VIDITE ŠTA SE TU MOŽE,,i ako možete i ako je ikako moguće uklonite to jer neću da ispadne da sam ja to pisao jer to jeednostavno nije istina
  http://www.youtube.com/…/UCLDs-pbARFUyTDcn_iN9ik...
  Translate this page
  David Bulum commented on 9 videos 1 year ago. PA DOĐI PA ĆE TE ONA I SESTRE JOJ PRIKALTI KAO KAJ SU TI BRAĆU,,NE ZNAŠ TI KAJ JE TO BOLA,,U …
  You’ve visited this page 4 times. Last visit: 11/25/14
  David Bulum – YouTube
  http://www.youtube.com/…/UCXwA5c9gWLqJFSy2F3uqm...
  Translate this page
  All activities. David Bulum commented on 7 videos 1 year ago. ajde se smirite,,SVE ĆEMO RIJEŠITI ZA 5 ILI VIŠE GODINA A SADA SE SMIRITE JEL MOŽE.
  David Bulum – YouTube
  http://www.youtube.com/channel/UCN9oIrqwgmaJxRI6FgiiTRw
  Home. Videos · Playlists · Channels · Discussion · About. All activities. David Bulum commented on a video 1 year ago. JEBEM I JA TEBI GADE JEBENI. 3:42.
  David Bulum – YouTube
  http://www.youtube.com/…/UC-a5Nf0aRxkVvZw9imkXlw...
  Translate this page
  David Bulum commented on 6 videos 1 year ago. ČUDO JE TO KAKO SU NEKI SRBI OD MENE USPJELI UMAĆI U RATU,,RUŠIO SAM IH KO GRANČICE. 2:52.

  ———

  EVO TU VAM JE SVE ŠTO JA ŽELIM OBRISAT,,pa ako ikako možete uklonite to,jer ja to nisam pisao i neću da se misli da jesam,,i da imam probleme radi nečega što nisam radio i di sam ,,ni svjestan ni bjesan,, i o čeme ni pojma nisam imao a kamoli da sam radio JER OVAKVE STVARI JA NEBI PISAO NIIIKAD,,MOOLIM VAS AKO MOŽETE UKLONITE TO SVE NEKAKO,,BIO BI VAM JAAAKO ZAHVALAN

  1. Dalje morate pratiti postupak, koji se može razlikovati od slučaja do slučaja, i raditi kako Youtube/Google zahtjeva. Kao što sam rekao u prethodnom komentaru – obična prijava, osim ako sadržaj nedvosmisleno ne krši njihova pravila korištenja, najčešće nije dovoljna. U ovakvim se slučajevima Google poziva na prvo govora i izražavanja te je s pravne strane potrebno je dokazati da se radi o lažnom predstavljanju s namjerom diskreditacije tj. nanošenja direktne štete.

 61. BI LI VI MOLIM VAS AKO NIJE PROBLEM TO MOGLI ODRADIT JER JA SAM VAM U TOME TANAK KO IŠTA,,JA VAM O TOME VRLO MALO ZNAM,,PA BI LI VI MOGLI TO ODRADIT AKO NIJE NEKI PROBLEM ZAMOLIO BI VAS

  ——

  a isto tako kad dođem do kraja izbaci mi neko učitavanje i piše ,,loading data,, i neće da se završi samo se nešto vrti u krug i ne može se završit,,pa hajde vi mooolim vas tu nešto probajte ako nije problem

  1. Možete zamoliti za pomoć osobu od povjerenja koja kroz taj postupak može proći umjesto vas. Pretpostavljam da će postupak potrajati jer dosta toga treba ispitati pošto YouTube/Google neće maknuti sadržaj samo iz razloga jer se nekome ne sviđa.

   To je sve što u ovom trenutku mogu savjetovati.

   Na ovom blogu dajem besplatne savjete kroz članke i koliko stignem u slobodno vrijeme odgovorim na komentare, ali za više od toga nemam vremena.

Komentari su zatvoreni.