saidWot – alat za upravljanje online reputacijom

saidWot – alat za upravljanje online reputacijom

Nakon blog posta o Google Alerts-u vrijeme je za predstavljanje komercijalnog alata za upravljanje online reputacijom. Ono što je Google Analytics za praćenje statistike posjećenosti web stranica to je saidWot za praćenje i upravljanje online reputacijom.

Ako ne možete biti online 24/7/365 saidWot to može i sigurno će postati jedan od najboljih alata za upravljanje online reputacijom tvrtke ili branda koji istovremeno prati slijedeće online platforme: Google search, Yahoo! Search, Technorati, Bing, Afrigator Internet, Facebook, Twitter, MySpace, Bebo, Orkut, Hi 5, Delicious, Digg, Flickr, Wikipedia, YouTube,…

Alat vam osim praćenja nudi i rankiranje izjava o tvrtki ili brandu ovisno o relevantnosti, autoritetu i statusu online platforme na kojoj se sadržaj nalazi. Time možete kroz određeni vremenski period sustavno pratiti trenutno stanje online reputacije.

Prva stvar koju je potrebno napraviti pri pokretanju saidWot-a je izabrati set ključnih riječi koje će taj alat sustavno pratiti na gore navedenim platformama. Nakon toga ključne riječi se filtriraju po zadanim parametrima poput zaposlenika, branda, usluge,servisa ili događaja između kojih izabirete one potrebne i time smanjujete količinu nepotrebnih informacija. Slijedeća bitna stvar je rankiranje svih sadržaja ovisno o tome jesu li brand ili tvrtka spomenuti u pozitivnom, neutralnom ili negativnom kontekstu. Moram napomenuti da postoji i mogućnost primanja SMS obavijesti o posebno opasnom sadržaju tj. sadržaju koji u sebi sadrži izrazito negativne konotacije. Kasnije vam ostaje jedino čekati rezultate koje će alat ponuditi i kvalitetno ih obrađivati što neće biti problem uz mnoštvo grafičkih prikaza u obliku grafikona, tablica i sl. koji jasno pokazuju trenutno stanje online reputacije, kakva je ona u odnosu na online reputaciju konkurencije, njezinu vrijednost i nivo.
Sučelje je maksimalno prilagođeno jednostavnom i brzom pregledu svih potrebnih informacija.

Dodatne mogućnosti alata su slanje izvještaja u PDF-u na e-mail, korištenje desktop widget-a ili RSS-a što svakako doprinosti jednostavnosti upravljanja.

Izrazito je važno da na vrijeme uočite sadržaj koji se tiče tvrtke ili branda usko povezanog uz vas te shodno tome reagirate jer svaka od tih reakcija će sigurno imati utjecaj na daljnje aktivnosti korisnika usluga ili proizvoda.

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *