Zašto imati osobne web stranice?

Zašto imati osobne web stranice?

Učenik ste ili student, osoba s ili bez radnog iskustva, ali s izrazitom željom za stjecanjem novih znanja i poznanstava!? Ako je tako vrijeme je da putem svojih osobnih web stranica stvorite za sebe dodanu vrijednost.

Ako za 5 godina (10 000 radnih sati) želite biti konkurentni znajte da je vrijeme da već sada radite na osobnom i profesionalnom razvoju te prezentiranju tog razvoja putem osobnih web stranica. Idite u korak s vremenom.

Osobne web stranice su temelj na kojemu i oko kojega gradite sve ostalo. One vam nude mogućnost istovremenog pružanja svih potrebnih informacija stotinama potencijalnih poslodavaca, poslovnih partnera ili klijenata. Inače biste morali svaki put iznova ulagat dodatno vrijeme i napore kako bi prezentirali isti sadržaj.

Na svojim osobnim web stranicama možete sve što poželite. Nemojte dopustiti da vas društvene mreže svojim pravilima sputavaju. Baš naprotiv, iskoristite ih da rade u službi vaših osobnih web stranica, međusobno ih povežite. Svoje web stranice prilagodite sebi.

Globalna dostupnost (24/7/365)

Globalno ste dostupni cijelom svijetu u bilo koje vrijeme. Na ovaj način posao će pronaći vas. Npr. dok spavate vaš budući poslodavac, za kojeg u tom trenutku još ne znate, pregledava vaš životopis, stupanj školovanja, dodatne certifikate, eventualno radno iskustvo te zaključi da mu baš vi trebate. Tada se odluči poslati vam e-mail i ujutro kada se probudite imate pred sobom novu poslovnu priliku. Također, dok ste prije morali čekati jutro kako bi poslali životopis i zamolbu potencijalnom poslodavcu sada posjedovanjem osobnih web stranica svi ti podaci postaju javno dostupni u bilo kojem trenutku dana i noći tako da posjetitelj štedi vrijeme i sebi i vama na način da na jednom mjestu prikupi sve potrebne informacije.

Kontrola nad sadržajem

Vi odlučujete što želite prezentirati na svojim osobnim web stranicama. Imate apsolutnu slobodu i kontrolu. Možete objaviti životopis u bilo kojem obliku, staviti audio ili video materijale i sav taj sadržaj međusobno povezati da tvori jednu cjelinu i pruža uvid u vaša znanja, zanimanja i sposobnosti. Navedite koje usluge nudite tj . kojim znanjima raspolažete te nekoliko radova koji to potvrđuju. Uživajte u osjećaju dodavanja novih znanja ili radova, pratite kronološki svoj razvoj i dopustite drugima da vas prate.

Prezentacijske mogućnosti

Sav sadržaj koji postavite na svoje osobne web stranice možete prezentirati na neograničeno puno načina. Ovisno o tome kakvu percepciju o sebi želite stvoriti svojim posjetiteljima. Sadržaj formatirajte onako kako vi to želite i na način koji vama odgovara. Tako ćete istovremeno dati uvid u dio vlastitog karaktera i načina razmišljanja. Budite kreativni. Možete napraviti sve što zamislite. Nema boljeg načina za ostavljanje prvog dojma. Prezentirajte sadržaj tako da se posjetitelj poželi vratiti.

Društveni networking

Kada posjetitelj na osnovu vaših web stranica stvori cjelovitu sliku o vama, za što bi inače morao proći kroz sve vaše profile na društvenim mrežama, postoji mogućnost da će se htjeti povezati putem Facebooka, Twittera ili LinkedIn-a. Budite otvoreni za nova poznanstva i nove suradnje. Širite mrežu kontakata i osluškujte feedback. Ovo je najveća vrijednost koju možete dobiti.

Imate li osobne web stranice i mislite li da su korisne?

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

10 misli o “Zašto imati osobne web stranice?”

  1. Super tekst, slažem se sa svim napisanim. Da li su korisne? Naravno to ovisi od osobe do osobe, ali ću reći da su u mom slučaju moje osobne web stranice bile pun pogodak te sam zahvaljujući njima postigao puno veći i brži uspjeh.

  2. Jako dobar tekst… i da definitivno smatram da ako se ima što staviti u CV da se ima i zbog čega napraviti osobni site. Trošak je minimalan a korist višestruka ako pomogne samo jednom doći do posla ili neke dobre poslovne veze.

    Makar i u ne-poslovne svrhe nije loše napraviti osobni web i tako dodatno paziti na svoj virtualni identitet 🙂

  3. @Tako je, Darko. Minimalan trošak za maksimalnu korist. Iako se to umjesto kao trošak treba gledati kao ulaganje.

    @Kristijane, na novom dizajnu još radim. Ono što si imao prilike vidjeti je bilo live testiranje. Kada sve bude izgledalo kao treba na XAMP-u onda ide online.

  4. Dok se ne svjetskoj razini ne postrože uvjeti za dobivanje stranica sumnjam da će uskoro imati težinu osobne iskaznice, ali svakako osobme stranice pokazuju osobnost, umijeće i mogu biti veliki dio interaktivnog CV.a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)