Reputacija na Twitteru

Dosta tekstova je već napisano o Twitteru i koliko god bili slični svaki je na svoj način unikatan i s dozom osobnosti. Ovo neće biti jedan od tekstova tipa ‘Top 10”, ali neće ni biti daleko od toga. Što da Vam još kažem?! Čitajte i shvatit ćete.

U posljednje vrijeme sve više brendova usvaja Twitter kao platformu za promociju i marketing, ali je također sve više onih koji to rade pogrešno i na taj način sami sebi prave više štete nego koristi.
Najvažnija stvar pored odluke o otvaranju računa na Twitteru je i odluka o davanju povjerenja određenoj osobi da vodi taj račun. Takva osoba mora znati što radi, imati plan i ispuniti očekivanja. Skrivene taktike i podmetanja će se otkriti kad tad i zbog toga je bitno održavati račun transparentnim.

Imao sam namjeru navesti nekoliko negativnih primjera, ali ne želim da tekst ode u krivom smjeru. Uglavnom nemojte koristiti trenutno popularne hash tagove kako bi se promovirali, ako se ne tiču onoga što je za vas bitno jer ćete vrlo brzo biti označeni kao spammer i postoji mogućnost da vam se zatvori Twitter račun.

Sada ću napisati nekoliko rečenica o onome što bi trebali raditi ako želite koristiti račun na pravi način.

Angažirajte se jer Twitter je stvoren za komunikaciju. Ako ste već odlučili pratiti određene ljude onda će Vam se sigurno svidjeti neki od njihovih tweetowa i tada je pravo vrijeme da iskoristite RT (ReTweet). Svakodnevno održavajte nivo komunikacije.

Budite iskreni i pišite samo ono o čemu nešto znate ili Vas zanima. Nema smisla glumiti da ste nešto što niste jer će to prije ili kasnije biti otkriveno. Vjerujem da ne želite biti obilježeni kao osoba u koju se ne može pouzdati jer bi se to odrazilo i na komunikaciju u RL-u.

Privatno ili osobno – na vrijeme odlučite što objavljujete. Ukoliko imate korporativni račun pazite što pišete o klijentima, mjestima gdje održavate sastanke, kolegama i poslovnim partnerima. Jedno je kada nekoga pohvalite, a sasvim drugo kada kritizirate, iznosite nagađanja ili laži. Neke informacije su bitne za javnost dok druge zahtjevaju privatnost odnosno povjerljive su.

Razmjenjujte sadržaj jer ljudi Vas prate znajući da nešto mogu dobiti od Vas. To može biti kvalitetna informacija, popust na proizvode ili usluge, podrška, financijska prilika, emocionalna potpora i sl. Da biste dobili morate nešto i dati.

Mogućnosti Twittera ne završavaju objavom i retweetanjem sadržaja u što se možete uvjeriti ovdje – Kako pokriti konferenciju preko Twittera.

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *