Pravo vrijeme za pravu reakciju

Da bi se povećala svijest o važnosti ORM-a potrebno je proći kroz nekoliko faza o kojima više možete saznati u nastavku. Kada shvatite u kojem trenutku trebate djelovati biti ćete puno bliži rješenju.

1.) Kada prosječnoj osobi postane ugodnije dijeliti vlastita mišljenja online prije nego offline. Tada će biti dosegnuta kritična masa,a to je samo pitanje vremena.

2.) Vrijeme kada će korisnik prije tražiti mišljenje online nego offline jer će steći povjerenje u takav način dolaženja do informacija. Razina utjecaja svakog pojedinog mišljenja znatno će uvjetovati stvaranje novih i održavanje već postojećih trendova.

3.) Kada ljudi krenu širiti glasine, mišljenja i tračeve online ,bez potrebe da išta potvrde offline, bezrezervno vjerujući da je informacija do koje su došli, koju su dobili i koju će proslijediti, istinita.

4.) Bilo kada, bilo gdje i bilo kakav komentar o proizvodu, usluzi ili servisu biti će dijeljen između pojedinaca i skupina ljudi. Informacije u tom obliku komunikacije ne moraju nužno biti istinite.
Kada se trebate zadovoljiti određenim komentarom? – Onda kada on dostigne oblik kakav bi Vi osobno zahtjevali da ste isti taj komentar pustili u opticaj jer u suprotnom postoji opasnost od ozbiljnog narušavanja reputacije i povjerenja u proizvodu, uslugu ili servis.

5.) Kada dođe do šuma informacija vezanih uz odgovor na potražnju za uslugama ORM agencija i postane nužno biti korisnikom jedne takve agencije. Agencije za izgradnju, upravljanje i popravak online reputacije morati će se prilagoditi sve većem obimu posla, školovati dodatne ljude i istovremeno boriti se na tržištu. Tražite kvalitetu, a ne popuste.

Naravno da je bolje svaku od tih faza dočekati sa već unaprijed osmišljenim planom, ali svatko od nas ima neke svoje razloge zašto i kada želi s nečim krenuti – online reputation management u tome nije iznimka.

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *