Svaka osoba koja je ikada postigla nesto znacajno nailazila je na prepreke, poteskoce i probleme

Svaka osoba koja je ikada postigla nešto značajno nailazila je na prepreke

O ljudima puno možete saznati slušajući ih dok komentiraju uspjeh druge osobe ili još više čitajući ‘anonimne’ komentare na omiljenom web portalu. Netko je osnovao tvrtku ili ulovio startup hype i dobro mu ide, drugi već mjesecima ili čak godinama putuje svijetom time privlačeći sponzore i nudeći svoje životno putovanje svima nama na uvid. Onda se upali lampica ”Pa kako to!? Ja pošten, a nemam za biber. Kako je on uspio, a ja nisam?Razmišljanje kojim je moguće opravdati jedino vlastiti neuspjeh.

Opravdanja tipa: „Da, ali ja imam ______ i moram se brinuti za _____. Tko mu daje novac za _____? Lako je tako. O meni ovise ______ i ne mogu si to dopustiti. Nemam vremena jer ______.„ samo su dio onoga što se može čuti i pročitati.

Jedna jako važna stvar se često zaboravlja, a to je da nitko od nas nije imun na prepreke, probleme i ograničenja, svi ih imamo. Svi prolazimo kroz teška vremena i razmišljanja kako više ništa nema smisla osim skakanja na glavu u prazan bazen. Put do uspjeha nije ravan i jako je teško kada se izgubiš na tom putu. I upravo su te poteškoće ono što nas čini stabilnom osobom i gradi karakter. Svaka osoba koja je ikada postigla nešto značajno, posebno i vrijedno pažnje imala je prepreke i probleme, imala je ljude oko sebe koji o njoj ovise, imala je 24 sata u danu, 7 dana u tjednu i 365 dana u godini, često manjak sna i višak sporednih obaveza koje se moraju riješiti. Glazbenici, sportaši, matematičari,… ma tko god bili i čime god se bavili imali su prepreke i probleme pri postizanju cilja.

Svaka osoba koja je ikada postigla nešto značajno imala je prepreke, probleme i ograničenjaOtpor stvara snagu, a na putu ostvarenja svojih želja, ciljeva, planova neizbježno je nailaziti na otpor. Tijelo, mišići i mozak ne žele otpor. Zato je potrebna snaga volje htjeti se svjesno upustili u nešto gdje će cijelo vaše biće vrištati da to ne želi i pri tome pružati stotine razloga zašto prestati. Mišići mrze vježbanje, ali mu se i prilagođavaju.

Kada znate što želite i barem okvirno gdje želite biti stvari se jednostavno dogode. Kada živite ono što želite i način na koji želite postoje ljudi koji to prepoznaju i na neki način žele biti dio tog vašeg putovanja i vašeg iskustva. Tada dolaze poslovni partneri, kvalitetni zaposlenici, sponzori i dr.

Ambicija je često vođena strahom. Nekoga će taj strah paralizirati, a nekome će biti dodatan motiv kako bi dao sve od sebe. I često najbolji rezultati dolaze baš zbog tog straha. Skok u nepoznato pa što bude. Putem se snalaziš i učiš. Postaješ super motiviran jer ne želiš više nikada osjetiti taj paralizirajući strah. Daješ sve od sebe. Mnogi neće vidjeti tvoju borbu, ali će vidjeti konačan rezultat i misliti da je uspjeti pobijediti samoga sebe lako.

Osoba je uspješna kada je sretna, zadovoljna i ispunjena s onim čime se bavi i što radi, kada zna što želi i ide prema tome. Kada nađe smisao, radi ono što voli i uživa u tome. Za nekoga će to biti poduzetništvo, za nekoga umjetnost, pjevanje, sviranje, a netko će godinama putovati po svijetu i biti zadovoljan krovom nad glavom i dva obroka dnevno.

 “Ne sudi nikoga dok nisi barem sat vremena hodao u njegovim cipelama.”

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.