Klijenti o nama

Klijenti o nama

Svjedočanstva zadovoljnih klijenata mogu pomoći online reputaciji tvrtke, branda ili osobe samo ukoliko su vjerodostojna. Upravo iz razloga da bi se zadržala vjerodostojnost nastojte ne uređivati sadržaj poruke jer postoji mogućnost da svaka od poruka poprimi iste ili slične karakteristike pri čemu može doći do opravdane sumnje kako je svaka od izjava napisana od strane iste osobe.

Znači, ako ste se već odlučili ponuditi klijentima opciju da napišu svoja iskustva te odlučili ista objaviti na web stranicama onda prihvatite njihov način pisanja i sve specifičnosti koje ih karakteriziraju.

Jedna od mogućnosti koju imate prije objave izjava je da iste ponudite neutralnoj osobi da ih pročita i kaže svoj prvi dojam u nekoliko riječi dok konačna odluka objave ostaje ipak na vama.

Nikako si nemojte dopustiti objavljivanje lažnih izjava. Nebitno, koristili pri tome izmišljena imena ili u još gorem slučaju imena nekih od klijenata koji ne stoje iza pojedine izjave.

Lažne izjave u većini slučajeva jednostavno je skužiti. Pogotovo u slučaju kada ih piše ista osoba koja će biti nesvjesna da kroz svaku izjavu provlači iste pravopisne greške, načine naglašavanja teksta, korištenja interpunkcije i sl.

Što kada dobijete negativne izjave? – Prvo se ogradite od toga da ćete apsolutno svaku izjavu objaviti. Tada se potrudite  riješiti sve probleme s klijentom na što je moguće mirniji način i naknadno ga zamoliti da zanemari prethodnu izjavu te mu ponuditi objavu nove izjave koja će sadržavati nekoliko riječi o tome kako ste izašli u susret i riješili probleme.

Tips & Tricks:

– Kada tražite dopuštenje za objavu izjava neka u to budu uključene i brošure tj. svi promotivni materijali odnosno nemojte se isključivo osloniti na web stranice.
– Ako Vam izjava klijenta na bilo koji način ne odgovara jednostavno mu se obratite i zahvalite na izdvojenom vremenu te ponudite pomoć ukoliko je potrebna. Nakon toga zajedno razmotrite opciju nove izjave te njezine objave kao što sam gore već napisao.
– Probajte uz svaku izjavu priložiti sliku osobe koja je istu napisala.
– Držite se klijentova imena i prezimena (direktor, vlasnik, odgovorna osoba) te u zagradi navedite naziv projekta.  –WMD.hr

Foto: https://mogocrm.com/

Objavio

Tomislav Stanković

Web Developer - JavaScript, TypeScript, Angular, Ionic Framework, ExpressJS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *