Infobip Shift 2021

Infobip Shift 2021 – osvrt na konferenciju

Iako sam već bio na Shift konferenciji u Splitu, dok ju nije preuzeo Infobip, ovo iskustvo je bilo skroz drugačije i nekoliko razina iznad.

Infobip Shift 2021 je kroz 2 dana ponudio više zanimljivih predavanja i radionica. Lokacija na kojoj se sve održavalo bila je Dvorana Krešimir Ćosić.

Informatika Fortuno tim

Infobip Shift is the largest Developer event in Southeastern Europe, which purpose is to bring the world’s brightest developers together. For its 10th anniversary this event will bring together more than 3000 attendees from all around the globe.

Shift Zadar 2021 - dvorana

Struktura konferencije:

Za razliku od prethodne Shift konferencije na kojoj sam bio ovdje su se predavanja održavala paralelno na tri pozornice. Ovdje je najviše do izrađaja došla konfiguracija same dvorane. Moram priznati da mi je ovo do sada najbolji konferencijski prostor. Nisam imao osjećaj da se dolaskom na neko predavanje odvajam od ostatka konferencije niti da sam na bilo koji način izdvojen. Prijelaz između tri pozornice bio je jednostavan i sve je teklo fluidno. Ok, ponekad bi se mogao čuti zvuk sa susjedne pozornice, ali kasnije to sluh počne filtrirati.

Tomislav Stanković - Shift Zadar 2021

Registracija i Covid testiranje

Registracija prilikom ulaska na konferenciju bila je podijeljena na dva dijela što je direktno uzrokovano Covid-19 pravilima. Svi oni koji su bili cijepljeni tj. imali Covid potvrdu/putovnicu mogli su odmah ući unutar prostora dvorane, naravno nakon što zaštitarima na ulazu pokažu potvrdu i kasnije preuzmu akreditaciju. Svi oni koji nisu cijepljeni tj. nemaju nikakvu potvrdu trebali su prije ulaska proći brzi antigenski test. Cijena po osobi bila je 60kn, a rezultati bi kroz nekoliko minuta stigli na e-mail.

Predavanja

Ovaj put neću detaljno opisivati sva predavanja na kojima sam bio, ali ću izdvojiti nekoliko njih koji su ostavili najbolji dojam.

Don’t Solve Problems, Eliminate Them – Kent C. Dodds

Vrlo zanimljivo predavanje uz koje se svatko može poistovjetiti bio developer ili ne. Kao što je i rečeno u opisu predavanja mi ljudi smo prirodno nadareni za rješavanje problema i kroz stoljeća smo opstali upravo zahvaljujući tome. I baš zbog toga što nam rješavanje problema tako dobro ide tražimo probleme koje možemo riješiti. Ipak, ne traži svaki problem rješenje. Neka rješenja su upravo u tome da se problem zaobiđe, ignorira i ne rješava. Više o tome u videu predavanja.

But… You’re Not Facebook – Kitze

Još jedno super predavanje koje se nadovezuje na prethodno. Čak su i na konferenciji išli jedno za drugim. Također se tiče rješavanja problema s fokusom da ne rješavamo probleme koji ne postoje ili koji su već riješeni. Nekada jednostavno ne treba komplicirati.

I za kraj, pjesma koja je obilježila konferenciju: Ed Sheeran – Bad Habits (Luminus Remix)

Objavio

Tomislav Stanković

Bloger širokog raspona interesa od kojih dio voli objaviti na ovom blogu. U neslobodno vrijeme Angular developer mobilnih i web aplikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *