Groblja su puna onih koji su imali super ideju

Share Button

Groblja su puna onih koji su imali idejuJeste li i vi imali ideju koju je netko drugi napravio? Čak bi možda bolje pitanje bilo – koliko ste već imali ideja koje je netko drugi napravio?

I dok tako razmišljate o konstelaciji Saturnovih prstenova netko noćima ne spava jer ne želi čekati više niti trenutak s početkom realizacije i umire od želje da razvojem svoje ideje rasturitržište, svoju želju za stvaranjem ili nešto treće.

Koliko vas planira nešto napraviti? Ne planirajte nego počnite. Vrijeme brzo prolazi. Dok vi planirate netko drugi već radi na tome. Nije sramota propasti jer se u procesu dosta nauči te skupe iskustva koja će biti korisna za bilo kakvo daljnje djelovanje.

Nastavi čitati

Objavljeno u Startup | Označeno sa , , | 5 Komentara

Nikoga nije briga za vašu, poslovnu, web stranicu

Share Button

Nikoga nije briga za vašu web stranicu
Ako prije niste imali nikakvu web stranicu onda je stvaranje vaše nove/prve korak naprijed i kako mnogi oglasi za posao kažu ”postoji mogućnost napredovanja”. Ipak, u dosta slučajeva napredovanje uistinu i ostaje samo kao mogućnost dok je realnost sažeta u jednoj rečenici ”nema od toga ništa”.

Činjenica je da posjetitelji dolaze na vašu web stranicu kako bi zadovoljili neke svoje potrebe, a ne zato što ste im vi ili vaša web stranica super.

Nastavi čitati

Objavljeno u Online reputacija | Označeno sa , , , | Ostavi komentar

Uvod u SEO za Bing [Microsoft Virtual Academy]

Share Button

Uvod u SEO za Bing [Microsoft Virtual Academy]
Na Microsoft Virtual Academy moguće je pronaći sve više različitih online tečajeva tj. za svakoga po nešto. I nedavno sam tako primijetio ovaj vezan za SEO pa reko idem vidjeti što nudi. Opravdao je moja očekivanja jer i nisam očekivao saznati ništa posebno novo ili drugačije pošto je ipak ovo tečaj za početnike, a kojima ga svakako mogu preporučiti. I neovisno o tome što je riječ o Bingu, većinu sadržaja ovog tečaja možete primijeniti kako na Google tako i na ostale tražilice. Stara narodna poslovica kaže ”Reci mi za koliko tražilica znaš reći ću ti tko si”.

Nastavi čitati

Objavljeno u Optimizacija za tražilice | Označeno sa , , , , , | Ostavi komentar

Zašto Google neće obrisati stranicu koja vam se ne sviđa

Share Button

Zašto Google neće obrisati stranicu koja vam se ne sviđa?
Google ne želi glumiti policajca niti birati strane. Prema tome, koliko god se vama vaš zahtjev činio opravdanim i koliko god vi kao osoba A imali dokaz da je ono što o vama piše osoba B neistinito Google se uopće ne želi dovesti u poziciju da mora birati strane jer bi u tom slučaju morao saslušati i osobu B i naravno da bi na kraju jedna strana ostala nezadovoljna.

Nastavi čitati

Objavljeno u Online reputacija | Označeno sa , , , | Ostavi komentar

Google AdSense (Backup Ads) uzrokuje neželjenu automatsku redirekciju na stranicu koja ne postoji?

Share Button

Google AdSense kao uzrok neželjene automatske redirekcije a.k.a /?redir=frame&uid=
Kroz ovaj blog post pokazati ću vam kako riješiti specifičan problem koji je uzrokovala jedna Google AdSense oglasna jedinica. Za početak tu je opis problema, traženje uzroka tj. dijagnoza i konačno rješenje. U ovom slučaju radi se o CMS-u Drupal za što mislim da nije toliko bitno niti je ova vrsta problema specifična za CMS Drupal nego je to više informacija kako bi jednostavnije povezali terminologiju koju ću u nastavku koristiti, a koja se tiče modula, admin panela i sl.

Nastavi čitati

Objavljeno u Razno | Označeno sa , , , , , | Ostavi komentar