Zašto sudjelovati na Software Startup Akademiji 2014?

Share Button

Zašto bi trebali sudjelovati na Software Startup Academy 2014

Siguran sam da imate barem jednu ideju koju bi htjeli realizirati, ideju o kojoj već duže vremena razmišljate, možda ste čak zapisali i na papir kako bi trebala izgledati, ali ne znate odakle i kako početi. Niste sigurni je li ovo pravo vrijeme za krenuti u realizaciju? Čitali ste o raznim događanjima tzv. startup eventima, o mentorima, poslovnim anđelima i njihovim ne/uspješnim projektima? Čuli ste za neke poslovne inkubatore, možda čak prošli pored BIOS-a u Osijeku, MIC-a u Varaždinu, Osijeku ili Splitu te sve češće čujete za Osijek Software City, ali zapravo ne znate što oni rade te mogu li vam uopće i kako pomoći?

Nastavi čitati

Objavljeno u Događanja, Startup | Označeno sa , , , , , , | Ostavi komentar

Omalovažavanje tuđeg uspjeha. Kupiš jedan, dobiješ dva.

Share Button

Kako je on uspio a ja, pošten i nemam za biber, nisam!?

Jedna jako važna stvar se često zaboravlja, a to je da nitko od nas nije imun na prepreke, probleme i ograničenja, svi ih imamo. Svi prolazimo kroz teška vremena i razmišljanja kako više ništa nema smisla osim skakanja na glavu u prazan bazen. Put do uspjeha nije ravan i jako je teško kada se izgubiš na tom putu. I upravo su te poteškoće ono što nas čini stabilnom osobom i gradi karakter. Svaka osoba koja je ikada postigla nešto značajno, posebno i vrijedno pažnje imala je prepreke i probleme, imala je ljude oko sebe koji o njoj ovise, imala je 24 sata u danu, 7 dana u tjednu i 365 dana u godini, često manjak sna i višak sporednih obaveza koje se moraju riješiti. Glazbenici, sportaši, matematičari,… ma tko god bili i čime god se bavili imali su prepreke i probleme pri postizanju cilja.

Nastavi čitati

Objavljeno u Razno | Označeno sa , , , , , | Ostavi komentar

Što (ni)je Microsoft SharePoint i kako ga (na)učiti?

Share Button

Što (ni)je Microsoft SharePoint i kako ga (na)učiti

Za početak, potrebno je shvatiti da SharePoint nije običan program koji ćete pokrenuti na računalu i početi ga učiti. Jednako kao što zapravo ne učite Microsoft Office, nego učite prvo Word tj. samo neke dijelove koji vam trebaju za npr. formatiranje sadržaja. Onda vjerojatno i Excel pa PowerPoint… I tako malo po malo dođete do razine kada možete reći da znate koristiti različite dijelove Microsoft Offica što vam u konačnici daje cjelinu. Na isti način ide i ”učenje” SharePointa. On je platforma sa hrpom mogućnosti od kojih većinu, kao običan korisnik, vjerojatno nećete niti koristiti. SharePoint je platforma, skup različitih proizvoda i tehnologija za obavljanje različitih poslovnih zadataka.

Nastavi čitati

Objavljeno u Microsoft | Označeno sa , , , , , | Ostavi komentar

Groblja su puna onih koji su imali super ideju

Share Button

Groblja su puna onih koji su imali idejuJeste li i vi imali ideju koju je netko drugi napravio? Čak bi možda bolje pitanje bilo – koliko ste već imali ideja koje je netko drugi napravio?

I dok tako razmišljate o konstelaciji Saturnovih prstenova netko noćima ne spava jer ne želi čekati više niti trenutak s početkom realizacije i umire od želje da razvojem svoje ideje rasturitržište, svoju želju za stvaranjem ili nešto treće.

Koliko vas planira nešto napraviti? Ne planirajte nego počnite. Vrijeme brzo prolazi. Dok vi planirate netko drugi već radi na tome. Nije sramota propasti jer se u procesu dosta nauči te skupe iskustva koja će biti korisna za bilo kakvo daljnje djelovanje.

Nastavi čitati

Objavljeno u Startup | Označeno sa , , | 5 Komentara

Nikoga nije briga za vašu, poslovnu, web stranicu

Share Button

Nikoga nije briga za vašu web stranicu
Ako prije niste imali nikakvu web stranicu onda je stvaranje vaše nove/prve korak naprijed i kako mnogi oglasi za posao kažu ”postoji mogućnost napredovanja”. Ipak, u dosta slučajeva napredovanje uistinu i ostaje samo kao mogućnost dok je realnost sažeta u jednoj rečenici ”nema od toga ništa”.

Činjenica je da posjetitelji dolaze na vašu web stranicu kako bi zadovoljili neke svoje potrebe, a ne zato što ste im vi ili vaša web stranica super.

Nastavi čitati

Objavljeno u Online reputacija | Označeno sa , , , | Ostavi komentar